Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


David Heyman-interjú

2008.09.22

Figyelem, Spoiler-tartalom!

Tehát a hatodik részt levetítették Chicagóban, és azóta már a készítők is fesztelenül beszélgetnek a félkész film miértjei és hogyanjairól.

2 eltérés a Félvér filmben

David Heyman, az összes Harry Potter film producere elmondta, azért nincs harc a Roxfortban idén, mert nem akarták ismételni magukat, hiszen az utolsó filmben ennél sokkal grandiózusabb, nagyobb léptékű harc fog kibontakozni szintén Roxfortban.

Dumbledore temetését ő személy szerint meg akarta filmesíteni, de a stáb jobbnak vélte azt a befejezést, hogy körülállják Dumbledoret a tanárok és diákok, majd egyszerre fényt gyújtanak pálcáikkal. Így a kamera a fénykört veszi, és folyamatosan kihátrál a helyszínből.

A foltozgatás ideje

A Félvér Hercegén ezeket nem, de sok mást kijavítanak, zavarosabb részeket, utalásokat tesznek egyértelműbbé abban a kényszerszünetben, amit a forgatókönyvírók sztrájkja okozott.

Mi várható a hetedik részben?

A hetedik rész 2010 novemberében és 2012 márciusában jelenik meg 2 részletben, és a két rész így sokkal részletdúsabb lehet/lesz!

Heyman azt mondta a 2 fél rész hangulatilag nagyban fog különbözni egymástól. A hetedik részekben végre részletesebben tudják a halál ereklyéit szemügyre venni.

De a házimanók szerepe is kibővül. Sajnos az eddigi részek szűk kerete nem engedett meg sok szereplőt és részletet, ám amikor 1-1 a későbbiekben igen fontos szereplőt akart a rendező/forgatókönyvíró kiírni a filmből, pl. Siport az 5.-ből, Rowling odafordult, és csak ennyit mondott "a helyedben nem tenném".

És persze most már mi is tudjuk milyen fontos szerepe lesz Sipornak és Dobbynak is Harryék rejtőzködése és menekülése közben. Az igazat megvallva - mondta David Heyman - Dobbyval igen keveset foglalkoztunk a filmekben (a negyedik, hatodik részből ki is hagyták), épp ezért a hetedik részben a könyvhöz képest nagyobb szereppel engeszteljük ki a rajongókat és Dobbyt.

Lumos után szabadon: Rita Vitrol

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.