Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Rowlinggal: Miért kellett Hedvignek meghalnia?

2008.08.27

J. K. Rowlinggal beszélgetett Melissa Anelli egy új könyve, a "Harry, A History" megírása alapjaként. Az interjúban kitértek Hedvig elkerülhetetlen sorsának témájára is. Itt olvashatjuk Rowling szavait:

 

"Elég nehezen sikerült az első könyvben kitalálnom, hogy milyen furfanggal szerzi meg a cikeszt Harry. Az első változatban Hedvig kapja el a csőrével az aranycikeszt. Azonban a brit szerkesztőm kijelentette, hogy ez nem jó így, s Én mehettem vissza a tervezőasztalhoz.

Igazából ez az eset pecsételte meg a 7. részben Hedvig sorsát. Mivel ő ért a cikeszhez először, csak ő tudta volna kinyitni, ám azzal, hogy Harry kapta el úgy, hogy majdnem lenyelte, ez a feladat már nem várt a bagolyra. Így már korábban megöltem szegényt: a Halálos ereklyék elején. Úgy gondolom, amúgy is meghalt volna, egyszer."

 

Kép

Hát igen. Hedvig halandó volt, de mégis elég morbid, ahogy a Százfűlé főzetes menekítési akció során véget vetett az írónő Hedvig életének.

Hiszen ez a hóbagoly volt Harry első szülinapi ajándéka, amit Hagrid vett neki az Abszol úton. Valószínüleg Harry életében nagy értéket képviselt ez a hasznos társ, akinek segítségével nemcsak kapcsolatot tudott tartani barátaival és Siriusszal a Föld bármely pontján, hanem a Privet Drive-i magányából is sokszor kizökkentette.

Valószínüleg Rowling a 'házi kedvenc' halálával azt akarta elérni, hogy mélyebben érezze Harry és az olvasó is Voldemort brutalitását és gonoszságát.

Rita Vitrol

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.