Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emlékeztetőül: Könyvek kárpótólnak film helyett

2008.12.09

 

 November 4-én jelent meg 'Harry, a History' című könyv, melyben főként tényfeltáró interjúk olvashatók J. K. Rowlinggal, mint ez a publiokált részlet:

Kép

- Azt hiszem, nagyon erősen próbálkoztam, hogy finommá tegyem a kapcsolatukat – mondta Jo. – Csak azért, mert csak bizonyos emberek hittek a Harry/Hermione páros jövőjében, nem azt jelenti, hogy ők tévedtek volna, vagy félrevezették volna őket. Hogy pontosak legyünk, szeretném elmondani, hogy Steve Kloves, aki [a Harry Potter filmekhez] a forgatókönyveket írta és ezáltal nagyon mélyen belelát a történetbe, és nem mellékesen nagyon jó barátom, a hetedik könyv elolvasása után ezt mondta nekem: „Tudod, azt hittem, valami történni fog Harry és Hermione között, és nem igazán tudtam eldönteni, hogy akarom-e ezt vagy sem.”

 

- Az én terveimben – amik mellett a mai napig kitartok - mindig is Ginny szerepelt Harry valódi lelki társaként, Ron és Hermione között pedig mindig ott volt ez a harcias, de kölcsönös vonzalom. Mindig fognak civódni, mindig lesznek vitáik, de sokkal erősebb közöttük a kötelék, mert mindkettejükben megvan valami olyasmi, amire a másiknak nagy szüksége van.

 

Ránéztem Jo-ra, érezve, hogy még nem fejezte be, és némi balsejtelem úszott a levegőben.

 

- Kloves egy ponton erősebb vonzást érzett közöttük. És úgy gondolom, igaza is van. Van néhány pillanat, amikor Harry és Hermione fizikailag érintkeznek, és ezek mindig erős érzelmi töltettel bíró jelenetek. Az egyik, amikor Hermione megsimogatja Harry feje búbját a hegytetőn, mikor a fiú Dumbledore-ról és Grindelwaldról olvas, a másik pedig, amikor egymást átkarolva jönnek ki a temetőből.

 

KépVisszatartottam a lélegzetemet. Jo még nem végzett.

 

- Szóval, a helyzet az, hogy Hermione olyan pillanatokat osztott meg Harryvel, amikben Ronnak soha nem lesz már része. Elhagyta őket. Hermione nagyon érzelmes pillanatokat oszthatott meg Harryvel. Végül is, akár így is lehetett volna.

 

És december 4-én Magyarországon, magyar és angol nyelven is megjelenik a

' Tales of Beedle the Bard' azaz Bogár Bárd meséi az üzletekben.

Kép Erről ennyit tudunk: 120 oldalas, Rowling saját tusrajzaival van illusztrálva, és Dumbledore széljegyzetei, firkálmányai egészítik ki a könyvet, úgy mint a Legendás lények gondozásában Roné és Harryé.

A könyv Harry Potter világának legendás mesekönyve, amely a sorozat 7. részében fontos szerepet is játszik. A kötet öt mesét tartalmaz, valamint Dumbledore professzornak a Roxfort Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola legendás igazgatójának hozzájuk fűzött szellemes magyarázatait, ráadásként pedig az írónő kommentárjait. Maguk a mesék a kisebbeknek szóló magyar népmesékhez hasonlíthatók, a magyarázatok pedig a Harry Potter könyvek stílusát és világát idézik. Rowling – aki maga illusztrálta munkáját – a könyv bevételét, amely az extra magas jogdíjakból származik, jótékony célra ajánlotta fel. A Children’s High Level Group különféle szempontból hátrányos helyzetű gyerekeket támogat annak érdekében, hogy azok családban, vagy legalábbis ne nagy, lélektelen, az alapvető szükségleteiket is elhanyagoló, rideg otthonokban, hanem kisebb közösségekben nevelkedhessenek, ahol nemcsak testi, de lelki szükségleteiket, szeretetigényüket is figyelembe veszik... /Fordító: Tóth Tamás Boldizsár/

 

A könyv eredeti ára 1980 Ft, de különböző kedvezmények érhetők el, akár internetes vásárlással is.

 

 

Jó olvasást!

Rita Vitrol

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

komment

(puttoanyu, 2008.11.17 08:42)

Sziasztok!
Érdekes volt olvasni Melissa Anneli könyvéből ezt a kis szöszenetet.Furcsa amit Jo mond hogy neki mindig Ginny volt Harry lelki társa, a könyveket olvasva nekem inkább úgy tünt hogy Harry nem mindig tudta eldönteni kihez is vonzódik igazán,abban viszont Klovesnak van igaza hogy én se tudtam eldönteni hogy legyen e köztük valami vagy se.A történet így jó ahogy van ,de azért van számomra néhány kérdés ami azért megválaszolatlan maradt,leginkább a kapcsolatokat tekintve...
Xlove puttoanyu