Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Daniel idegi betegsége miatt lett színész

2008.08.19

Amint Harryt látjuk repülni kviddics közben, nem is gondolná az ember, hogy még a saját cipőfűzőjét sem tudná egymaga bekötni a színész: Daniel Radcliffe!

 

Igen, ez így van. A "dyspraxia" egy olyan idegi betegség, mely miatt nehézzé válik a mozgás koordinációja. Sokszor a tanulási képességeket is csökkenti, és általában a férfiak négyszer olyan veszélyeztetettek a betegséggel szemben, mint a nők.

 

Ebben a betegségben szenved Daniel már óvodás kora óta. Az igazság kedvéért le kell szögeznem, hogy Daniel betegsége messze nem olyan súlyos, mint amilyen lehetne. Súlyosabb esetben már a lépcsőzés, futás, ugrálás és labdarugás is gondot okozna. De szerencsére Daniel nem küzd ezekkel a problémákkal

 

Mint bevallotta: A betegsége miatt lett gyerekszínész is, mivel az óvoda-, és iskolatársainál sokkal rosszabbul volt képes tanulni, nem tudott velük tempót tartani. 5 évesen már vágyakozva gondolt a színészkedésre, de anyja 4 éven keresztül visszatartotta ettől a vágyától.

 

Ám 9 évesen megengedte már fiának a színészetet, így került el a BBC Copperfield Dávid címszereplő-meghallgatására, és lett színész...

 

Azonban, mint Radcliffe szóvivője is mondta: Daniel ura a betegségének, és színészi ambícióit nem tudja elnyomni a saját hiányosságai. Így a betegsége legrosszabb jelei a csúnya kézírás és az, hogy képtelen bekötni a cipőfűzőjét, pedig 19 éves.

Szegény Daniel, sajnáljuk hogy beteg, de biztos talál olyan lányt, aki szívesen beköti majd a cipőjét (hiszen újra facér lett).

Rita Vitrol

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.